»   HOME
»   DESPRE NOI
»   CONTACT
»   SITEMAP
Evaluarea riscului producerii atmosferelor explozive  |   Servicii de consultanta  |   Legislatie

De ce este necesara evaluarea riscului la explozie?

Hotararea de Guvern 1058 din 9 august 2006 stipuleaza in art. 6 urmatoarele: [detalii ▼]

Atmosferele (potential) explozibile se pot produce de la substante organice (industria alimentara) pana la substante chimice (industria nealimentara), spectrul fiind foarte larg.
explozie
Evaluarea are ca scop evidentierea riscurilor si dezvoltarea unei strategii de eliminare sau diminuare a acestora fata de personalul din mediul propriu de productie.

Cunoasterea factorilor de risc pusi in evidenta de evaluarea liniilor tehnologice de productie si aplicarea masurilor stabilite de echipa de evaluare, cuprinse in Documentul privind Protectia Impotriva Exploziilor, duc la ridicarea nivelului de securitate si la o mai buna protectie a angajatilor.

Cine are obligatia sa efectueze aceasta evaluare?

Orice entitate productiva care poate dezvolta atmosfere potential explozive (de la prafuri organice pana la solventi sau alte substante chimice care pot fi material combustibil intr-un amestec explozibil) are obligatia sa evalueze acest risc si sa ia acele masuri care duc la eliminarea sau diminuarea la maxim a respectivului risc.

Hotararea de Guvern nr. 752 din 14 mai 2004 defineste ca fiind atmosfera exploziva - "amestecul cu aer, in conditii atmosferice, al substantelor inflamabile sub forma de gaze, vapori, ceata sau pulberi in care, dupa ce s-a produs aprinderea, combustia se propaga in intregul amestec nears" si atmosfera potential exploziva - "o atmosfera care poate deveni exploziva datorita conditiilor locale si operationale"

Acest lucru inseamna ca toate unitatile de productie, liniile tehnologice care pot dezvolta asemenea pericole, se supun H.G. 1058 din 1007 si necesita evaluarea din punct de vedere al formarii atmosferelor potential explozive.
COPYRIGHT © PRIOTECH 2009
Home
Evaluarea riscului producerii atmosferelor explozive
Servicii de consultanta
Legislatie
Despre noi
Contact
Reprezentant oficial
Home
Home
Valid HTML 4.01 Transitional